Kom op tegen Kanker waarschuwt voor schadelijke stoffen in parfums

Kom op tegen Kanker waarschuwt voor schadelijke stoffen in parfums
Foto Unsplash

De organisaties onderzochten twintig populaire parfums van bekende merken zoals Giorgio Armani, Hugo Boss en Lancôme. Daarbij werden 26 problematische stoffen aangetroffen. Aangezien veel consumenten dagelijks tot wel zestien persoonlijke verzorgingsproducten gebruiken, kunnen zij op dagbasis worden blootgesteld aan meer dan 160 chemische stoffen, onderstrepen de organisaties.

Hormoonverstoorders en kankers

«Langdurige blootstelling aan hormoonverstorende stoffen, zelfs in lage doses, kan bijdragen aan het ontstaan van sommige borstkankers. Daarom is het cruciaal om zo weinig mogelijk te worden blootgesteld aan deze chemische stoffen», zegt Ann Gils, directeur preventie en vroegopsporing bij Kom op tegen Kanker. De organisatie roept de overheid dan ook op om dringend werk te maken van de uitvoering van het nationaal actieplan voor hormoonverstoorders.

Tot slot, geeft Kom op tegen Kanker ook nog enkele praktische tips mee. Zo raadt de organisatie aan om parfum op de kledij en niet rechtstreeks op de huid te verstuiven en op zoek te gaan naar verzorgingsproducten met het EU Ecolabel.