Kerst- en nieuwjaarskaarten trends 2021

Kerst- en nieuwjaarskaarten trends 2021

1. Hoe gekker, hoe beter

Na een hectisch jaar mag het allemaal met Kerstmis en Nieuwjaar wat ludieker zijn. Vandaar dat gekke kerstkaartjes dit jaar heel erg in trek zijn. 

Met gekke kaartjes bedoelen we kaartjes met vrolijke illustraties en teksten die je spontaan een glimlach op je gezicht bezorgen. Binnen dit thema van kaartjes zijn er geen grenzen. Ben jij zelf een creatief persoon die graag tekent? Leef jezelf dan maar eens goed uit. Hoe gekker, hoe beter. En heb je zin om gewoon een dikke streep door 2020 en 2021 te trekken? Op naar beter zeggen we dan!

2. Vintage vibes bovenhalen

Dit type kaartjes dragen nostalgie met zich mee. En om heel eerlijk te zijn, is dat toch ook hetgeen wat we linken met Kerstmis. Wanneer het Kerstmis is, denken we allemaal spontaan terug aan vroeger toen we klein waren.

Het is dus super leuk om dit nostalgische gevoel op voorhand al te creëren aan de hand van kerst- en nieuwjaarskaarten.

Hoe ziet zo’n kaartje eruit? Denk aan de kaartjes met kerstmannen en ga voor de typische kerstkleuren groen en rood. Combineer dit met aardse kleuren of wat goude accenten en je hebt een kaartje die “vintage vibes” helemaal belichaamt.

3. Je familie in the picture zetten

Dit jaar draait het bij kerst- en nieuwjaarskaartjes allemaal rond het in the picture zetten van jezelf en je familie, en dat mag je dan ook heel letterlijk nemen. Na een jaar zonder familiefeesten is er niets leuker dan een kaartje met foto’s van je familie ontvangen.

Online vind je erg toffe manieren om de foto van je gezin te verwerken op je kerstkaartje. Wanneer je bijvoorbeeld werkt met een kader waar je je foto in plaatst en de rest van het kaartje vult met een toffe wens, is het zo klaar.

Welk kaartje verstuur jij dit jaar?