FilmClub in Brussel officieel geopend

FilmClub in Brussel officieel geopend

De FilmClub is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschap, gecoördineerd door jeugdfilmorganisatie JEF en het Vlaams Audiovisueel Fonds. 

Sint-Lukas Basisschool en Sint-Lukas Kunsthumaniora starten dit schooljaar met De FilmClub voor zowel kleuters, kinderen als jongeren.  Zij kunnen, samen met heel wat andere jonge filmfans in Vlaamse en Brusselse scholen, vanaf oktober elke week samenkomen om buiten de lestijd film te kijken. Momenteel zijn er al 26 clubs officieel aangesloten.

Acht jaar geleden zag in het Verenigd Koninkrijk een gelijkaardig initiatief het levenslicht. Het begon met 25 clubs. Intussen is het project er uitgegroeid tot een community van 11.000 filmclubs.

Het filmaanbod bestaat uit drie selecties op maat van de jonge doelgroepen en werd samengesteld door professionals uit de Vlaamse audiovisuele sector. Het resultaat is een brede waaier aan titels: kortfilms, documentaires, animatiefilms, speelfilms uit de hele wereld en klassiekers. Elk semester wordt een nieuw filmaanbod samengesteld

bron: Belga