Eric Goens maakt documentairereeks over ondergang El Kaouakibi

Eric Goens maakt documentairereeks over ondergang El Kaouakibi
Belga / T. Roge

Al vanaf haar intrede in de politiek is El Kaouakibi een veelbesproken figuur geweest. Ze was het ‘wit konijn’ voor Open Vld, had belangrijke sociale projecten op poten gezet zoals het dansproject ‘Let’s Go Urban’ en kwam op voor de rechten van minderheden. Ook toen ze als enige van haar partij voor de praktijktesten stemde, ging dat niet onopgemerkt voorbij. Maar even snel zoals ze de top bereikte, viel ze van haar piëdestal toen bekende raakte dat er gesjoemeld zou zijn met de boekhoudingen van haar vzw’s. Begin dit jaar werd ze dan ook verdacht van fraude met subsidiegeld. Dat onderzoek loopt nog steeds.

Enige interview

Eric Goens, bekend van de human-interestserie ‘Het Huis’ en ‘Bargoens’, mocht als enige El Kaouakibi interviewen tijdens die woelige periode. Vanaf het moment dat het nieuws naar buiten kwam over de onregelmatigheden in de boekhouding van ‘Let’s Go Urban’ volgt Goens haar op alle belangrijke momenten.

El Kaouakibi verscheen al maanden niet meer in de media. Ze is nog steeds op ziekteverlof en gaf geen interviews meer, na de persconferentie met Johan Vande Lanotte, de voormalige minister voor s.pa (nu Vooruit).

Wanneer de reeks zal verschijnen op Eén is nog niet bekend.