Eerste ‘Oscars der podcasts’ in Lage Landen worden uitgereikt in december

Eerste ‘Oscars der podcasts’ in Lage Landen worden uitgereikt in december
Foto Pixabay

Volgens het persbericht van De Standaard luistert bijna één op de vijf Vlamingen minstens één keer per maand naar een podcast, en het aanbod in ons land is «groot, divers en kwalitatief erg sterk». «Hoog tijd dus voor een podcastfestival der Lage Landen», klinkt het.

De eerste editie van de driedaagse vindt plaats op 3, 4 en 5 december in Kursaal Oostende en zal worden gecureerd door zowel de journalisten van De Standaard als het team achter het festival. Ook de gaststad schaart zich achter het evenement. Met uiteenlopende titels als ‘Oostende & Compagnie’ (Ronald Verhaegen), ‘Het wonder is geschied!’ (Ben Van Alboom) en sinds kort ook ‘Oostende Bonsoir’ (Guinevere Claeys) heeft Oostende als eerste Vlaamse stad recentelijk flink in podcasts geïnvesteerd.

Awards

Het festival wil gerenommeerde podcastmakers uit binnen- en buitenland naar Oostende halen voor talks, masterclasses en livesessies. Als publiek mikt het op «podcastadepten en maagden, maar uiteraard ook professionelen», klinkt het. «Want we gaan ook de moeilijke vragen niet uit de weg: kun je ervan leven? Hoe kun je adverteren, hoe vaak, waar? Wat brengt het op? Dat alles en meer komt aan bod in workshops, met concrete cases aangeleverd door reclameregie Ads & Data en het podcast agency ‘Uitgesproken’.»

Daarnaast zet het festival de strafste Vlaamse en buitenlandse producties in de kijker met awards. Het volledige programma van het festival wordt na de zomer bekendgemaakt. De categorieën en de eerste genomineerden voor de awarduitreiking volgen in november.