Een minilening om je slag te slaan tijdens Black Friday 2021

Een minilening om je slag te slaan tijdens Black Friday 2021

First things first: wat is Black Friday eigenlijk?

Black Friday kent zijn oorsprong in de Verenigde Staten en valt altijd op de dag na Thanksgiving, de vierde vrijdag van de maand november dus. De term werd voor het eerst gebruikt in het begin van de jaren ‘60 wanneer op die dag de wegen zwart zagen van de wagens omdat veel mensen vrijaf namen om hun kerstinkopen te doen. Het fenomeen werd omgedoopt tot een ware winkeldag waarop heel wat merken, retailers en webshops torenhoge kortingen aanbieden. Op die dag zouden veel winkeliers hun verliezen (rood) ook naar winsten (zwart) omzetten.

Hoewel Black Friday tot voor kort nog niet heel populair was in België, slaat de koopgekte nu ook bij ons al enkele jaren toe. Met zo’n enorme kortingen is het immers ook hier de beste dag om de eerste kerstinkopen te doen.

En wat met Cyber Monday?

Ook online shops willen natuurlijk mee profiteren van de koopgekte en pakken dus uit met interessante deals. Zoals de naam doet vermoeden, valt deze dag op de maandag na Black Friday en dit jaar op 29 november. Op Cyber Monday pakken vooral online webshops uit met hoge kortingen, maar ook op Black Friday kan je in zowel fysieke als online winkels terecht. Beide dagen zijn vooral gekend voor hun hoge kortingen op elektronica. Heb je een nieuwe laptop, televisie of koptelefoon nodig? Dan is dit jouw moment!

Minilening tijdens Black Friday

Heb je heel wat aankopen in gedachten die je tijdens Black Friday of Cyber Monday wilt doen? Een minilening of kleine lening kan handig zijn om je kosten te spreiden zonder dat je jouw spaarrekening hoeft te plunderen. Het is een kleine persoonlijke lening die vaak wordt gebruikt voor het financieren van elektronica of huishoudelijke apparaten. Heb je een nieuwe laptop nodig? Dan kan je bijvoorbeeld € 500 lenen en dit in enkele maanden opnieuw aan de bank terugbetalen. Hou natuurlijk in je achterhoofd dat je ook op een klein bedrag rente moet betalen. Het is dus aangeraden om enkel een minilening af te sluiten in uitzonderlijke gevallen. Hoe dan ook is het een goed idee om via vergelijkingsplatformen de verschillende kredietgevers en hun rentevoeten te vergelijken alvorens je een minilening afsluit.