De zomer is deze week weer even voorbij, maar weekend brengt beterschap

De zomer is deze week weer even voorbij, maar weekend brengt beterschap
Unsplash

Maandag stroomt koelere, vochtige en licht onstabiele lucht over ons land. Het wordt wisselend tot zwaarbewolkt met regen of buien. Het wordt frisser met maxima van 15 tot 20 graden. De wind waait aan zee vrij krachtig.

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen en buien. De maxima liggen tussen 15 graden op de Ardense hoogten en 19 à 20 graden in het centrum. De wind wordt aan zee soms vrij krachtig.

Woensdag wordt het wisselend bewolkt met stapelbewolking en in de loop van de dag enkele plaatselijke buien. De maxima schommelen tussen 16 en 22 graden. Donderdag is het wisselend of soms zwaarbewolkt met nog enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Regen maakt plaats voor zonneschijn

Na al dat mistroostig weer brengt het (pre)weekend gelukkig weer beterschap. Vrijdag wordt het rustig en wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft op een lokaal buitje na droog. Het wordt zachter met maxima tussen 19 en 24 graden. Zaterdag wordt het droog en zonniger. Het wordt ook warmer met maxima tussen 22 en 27 graden.