De vijf beste Spaanse steden om tapas te eten

De vijf beste Spaanse steden om tapas te eten

San Sebastián

Baskenland is heel bijzonder en heel anders dan de rest van Spanje. Hetzelfde geldt voor San Sebastián! Het strand van La Concha, met twee rotsformaties aan weerszijden van het strand en een schildpadvormig eiland in het midden, is een van de meest fotogenieke stranden van Spanje. Maar niet alleen deze mooie omgeving is het fotograferen waard. De plaatselijke keuken leent zich net zo goed voor het maken van mooie foto's als voor het genieten van heerlijke maaltijden. Probeer de wereldberoemde pintxos in de oude stad en je zult San Sebastián echt op zijn best ervaren. Dit is ongetwijfeld een geweldige stad om te verblijven als je Noord-Spanje wilt verkennen. Bij VakantiehuizenSpanje.nl kun je je droomaccommodatie boeken, zowel in San Sebastián als in de rest van Spanje!

Salamanca

Salamanca staat erom bekend een studentenstad te zijn. Dit betekent dat de prachtige kathedraal van de stad, de middeleeuwse architectuur en de Romeinse overblijfselen en 's avonds een toevloed van jonge studenten garanderen. Iedereen wil feesten tot het ochtendgloren en genieten van de goedkope bars in de stad. Maar of je overdag of 's nachts van de prachtige stad wilt genieten, of misschien wel allebei - is aan jou! De interessantste bezienswaardigheden van de stad zijn het Plaza Mayor, de oude universiteit, La Catedral Nueva en de Romeinse brug (Puente Romano). Probeer de verbazingwekkende varkenskrakers (carrilleras de cerdo) in de plaatselijke en authentieke kelderbar Lígrimo.

Villajoyosa

Dit kleine stadje 33 kilometer ten noorden van Alicante is om verschillende redenen beroemd. De stad is vooral bekend om zijn schitterende pastelkleurige huizen, die het best te zien zijn vanaf de boulevard langs zee. Als je op verkenningstocht gaat, kom je terecht in een doolhof van kronkelende straatjes en kleine pleintjes. Je ziet altijd de Spaanse moeder en vader, Abuelas, de tijd doorbrengen terwijl ze vanaf hun balkons het stadsleven in de gaten houden. 

Segovia

Kastelen en paleizen, vooral het Alcázar de Segovia dat waarschijnlijk Walt Disney inspireerde, en een aquaduct dat duizenden jaren geleden door de oude Romeinen werd gebouwd, en een oude stadsmuur, zijn de voornaamste redenen waarom deze stad een van de vijf Spaanse steden is die je gezien moet hebben voor je deze planeet - of zelfs dit land - verlaat. Dat moeten ze ook als het gaat om het hele geroosterde speenvarken (uniek voor de regio), dat lekker mals gebraden en in stukken gesneden wordt - het staat voor ons bovenaan het menu. Het aquaduct van de stad is wereldberoemd!

Zaragoza

Zaragoza, de grootste stad van Aragon, ligt aan de machtige rivier de Ebro. De stad is top qua inwonertal, maar ook qua interessante dingen om te beleven. Zaragoza zou genoemd zijn naar de Romeinse keizer Cesar Augustus, (Caesaraugusta).  Bijzonder belangrijk is natuurlijk de oude stad, die ook gekenmerkt wordt door de traditionele architectuur van de streek, maar ook door kunst, kunstnijverheid en gastronomie, waar Tsjechische restaurants zich tegenwoordig op de beste manier mengen met traditionele tapasbars.

Cuenca

Cuenca is een kleurrijk schouwspel. Het zijn vooral de hangende huizen die de plaats van de stad op deze lijst rechtvaardigen, en ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze stad heeft ook een mooie selectie historische gebouwen, waaronder een kathedraal die in de 13de eeuw begon. Zoals vaak het geval is met kerken, duurde het meer dan 300 jaar om de kerk te voltooien.Cuenca ligt tussen Madrid en Valencia, in Castilla La Mancha, de thuisbasis van Don Quichot en de windmolens, en is ook de thuisbasis van Spanje's beste kaas, Queso Manchego.