Dankzij nieuwe app van Ikea kan je meubels uitproberen zonder ze te kopen

Dankzij nieuwe app van Ikea kan je meubels uitproberen zonder ze te kopen

De nieuwe app krijgt de naam Ikea Place en draait volledig rond augmented reality. Om je geheugen even te verfrissen: dat is de techniek die bijvoorbeeld bij Pokémon Go werd gebruikt om figuren als Pikachu in echte straten en parken te laten zien via je smartphonescherm.

Volgens de Zweedse meubelgigant werkt de nieuwe app simpel. Het enige wat je moet doen is een foto maken van de kamer. Vervolgens kan je via de toepassing de catalogus van Ikea doorbladeren. Als je een mooie tafel, stoel of zetel gevonden hebt, sleep je het naar de ruimte. Met één tik op je scherm verschijnt het meubelstuk op de juiste plek. Matthew Panzarino, journalist bij TechCrunch, mocht de app al eens uitproberen. "Het werkt geweldig, precies zoals je zou verwachten", klinkt het laaiend enthousiast.

iOS 11

Toch zit er één addertje onder het gras. Ikea Place werkt enkel en alleen bij iOS 11, de eerstvolgende update voor de iPhone en de iPad. Mensen met een ouder toestel of Android-gebruikers moeten dus op de kin kloppen. De gelukkige Apple-gebruikers kunnen de nieuwe app uittesten vanaf oktober.