CORONACIJFERS. Aantal nieuwe besmettingen nog steeds in stijgende lijn

CORONACIJFERS. Aantal nieuwe besmettingen nog steeds in stijgende lijn
Foto Unsplash

Daarbij is er sprake van een positiviteitsratio van 2,1 procent. Iets meer dan twee op de honderd testen draaien dus positief uit. Het reproductiecijfer komt uit op 1,24. Het getal is groter dan 1, wat betekent dat de epidemie aan kracht wint. Er is sinds de start van de pandemie al sprake van 1,1 miljoen besmettingen in België.

Ziekenhuisopnames en overlijdens

Ook de ziekenhuisopnames bevestigen nog steeds de opwaartse trend. Er is sprake van gemiddeld 26,1 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Het gaat om een stijging met 45 procent tegenover de week ervoor. In totaal zijn al zowat 75.800 mensen opgenomen. Momenteel liggen 266 coronapatienten in het ziekenhuis, onder wie 87 op intensieve zorg.

In de periode van 11 tot 17 juli was er gemiddeld net geen overlijden per dag (0,9). Dat is 60 procent minder dan in de week ervoor. In totaal is er nu sprake van 25.200 overlijdens sinds de pandemie uitbrak.

Intussen heeft 82,5 procent van de volwassen bevolking één dosis van een vaccin gekregen en 67,6 procent is volledig gevaccineerd.