Colruyt en Delhaize zetten samenwerking met Spaanse vleesgigant stop

Colruyt en Delhaize zetten samenwerking met Spaanse vleesgigant stop

De video werd gemaakt door de internationale dierenrechtenorganisatie Animal Equality. De beelden wijzen op ernstige gevallen van dierenmishandeling in een varkensfokkerij in Alhama de Murcia, in het oosten van Spanje. Het gaat om een fokkerij van de Spaanse vleesproducent El Pozo, die in Vlaanderen producten verkoopt aan Colruyt en Delhaize.

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights had de twee supermarkten dan ook opgeroepen om het aanbod te schrappen. Delhaize laat ondertussen weten dat ze een onderzoek hebben opgestart, om na te gaan wat er precies gebeurd is. Zolang dat onderzoek loopt, wordt de samenwerking opgeschort. In eerste instantie was Delhaize van plan om het vlees dat al in de winkel lag nog te verkopen. Later kwam de keten op die beslissing terug en werd het vlees toch verwijderd.

Colruyt heeft het vlees van El Pozo wel met onmiddellijke ingang uit de rekken gehaald. "We gaan in verdere dialoog met onze leverancier om te kijken wat de volgende stappen in de samenwerking zullen zijn", klinkt het nog.