Brusselse overstapparkings worden gratis voor pendelaars

Brusselse overstapparkings worden gratis voor pendelaars
Belga / J. M. Quinet

De prijsdalingen zijn verbonden aan het nieuwe klimaat-, lucht- en energieplan van de Brusselse regering. Dat werd in mei van dit jaar goedgekeurd. De parkeerabonnementen voor pendelende automobilisten die gebruik maken van een park-and-ride worden gratis, in plaats van 60 euro per jaar plus 1,5 euro per gebruiksdag. Ook voor de occasionele gebruikers die vroeger 3 euro per dag betaalden, wordt het volledig gratis.

Parkeren en fietsen

«Door de ’Park+Ride’ gratis te maken, willen we onze pendelaars en de bezoekers van Brussel aanmoedigen om zich te parkeren aan de ingang van de stad en gebruik te maken van ons efficiënt openbaar vervoer. Bovendien zullen de nieuwe tarieven voor het fietsparkeren ervoor zorgen dat meer Brusselaars en bezoekers voor de fiets kunnen kiezen», zegt Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt.

Een abonnement voor een plek in een beveiligde fietsparking bij Cycloparking kost vanaf 5 september 15 euro per jaar, in plaats van 60 euro voordien. Het abonnement voor een vrachtfiets daalt van 120 euro naar 30 euro per jaar.