Braziliaanse politie verdenkt Duitse diplomaat van moord op Belgische echtgenoot

Braziliaanse politie verdenkt Duitse diplomaat van moord op Belgische echtgenoot
Foto RV

De hulpdiensten in Rio de Janeiro kregen vrijdagavond een oproep rond het overlijden van een Belgische man. Vanwege de staat waarin het lichaam werd aangetroffen, werd de hulp ingeroepen van wetsdokters. Zij kwamen tot de conclusie dat de Belg met geweld om het leven was gebracht.

Op meerdere plaatsen troffen de wetsdokters verwondingen aan. Zo had de Belg een hoofdletsel opgelopen, en had hij op gezicht, borst, buik, benen en billen blauwe plekken, zeggen politiebronnen in de Braziliaanse kranten.

Sporen gewist?

De speurders achterhaalden ook dat de secretaresse van de Duitser het appartement had schoongemaakt, naar eigen zeggen omdat de hond van het koppel bloedplassen was beginnen oplikken. Op een zetel, die ook net schoongemaakt werd, trof de politie bloedvlekken aan.

Volgens de Braziliaanse media vormden de Duitser en Belg al 23 jaar een koppel, en woonden ze al vier jaar in Rio. Tegenover speurders zou de Duitser getuigd hebben dat zijn echtgenoot niet was opgezet met de verhuis, binnenkort, naar Haïti. De Duitser werd opgepakt op verdenking van moord.