Aantal bevestigde coronabesmettingen op week tijd met 70% gestegen

Aantal bevestigde coronabesmettingen op week tijd met 70% gestegen
Foto Unsplash

Er werden in die periode ook wel 53 procent meer testen afgenomen. De positiviteitsgraad is maar zeer licht toegenomen, tot 1,1 procent.

Ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames daalt nog maar zeer licht. Tussen 1 en 7 juli werden dagelijks gemiddeld 17,9 mensen met corona opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is een daling met slechts 2 procent in vergelijking met een week geleden. In totaal liggen er nu nog 256 patiënten met corona in het ziekenhuis (-16 procent), van wie 99 op de afdeling intensieve zorg (-26 procent).

Overlijdens blijven dalen

Tussen 28 juni en 4 juli zijn gemiddeld 3,1 mensen per dag overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat is een daling met 21 procent ten opzichte van de week voordien. Sinds het begin van de coronapandemie zijn in België al 25.196 coronapatiënten gestorven.

Tot slot blijkt uit de gegevens van Sciensano dat intussen 7,45 miljoen mensen minstens één prik van een coronavaccin hebben gekregen. Dat stemt overeen met 64,7 procent van de Belgische bevolking. Ook zijn al 4,35 miljoen mensen volledig gevaccineerd.