9 Manieren om je kleine tuin groter te laten lijken

9 Manieren om je kleine tuin groter te laten lijken

1. Gebruik lichte kleuren

Lichte kleuren laten je tuin groter en helderder lijken. Probeer witte, lichtblauwe, of lichtroze bloemen te gebruiken. Daarnaast is het ook een goed idee om deze lichte kleuren terug te laten komen in en op jouw tuinmeubelen. Kies dus niet voor een zwart geheel, maar liever iets met een lichtere kleur. Shop daar ook zeker wat bijpassende kussens bij.

2. Gebruik grote, gedurfde planten

Grote planten laten een kleine tuin er voller uitzien. Probeer planten als zonnebloemen of goudsbloemen te gebruiken. Zet ze op strategische plekken en zorg dat je er goed voor zorgt.

3. Plant in groepjes

In groepjes planten geeft de illusie van een grotere tuin. Probeer je bloemen in groepjes van drie of vijf te planten. Dit ziet er natuurlijk allemaal erg gezellig uit en het zorgt ervoor dat je je eigen paradijs creëert.

4. Gebruik een verscheidenheid aan planten

Een verscheidenheid aan planten geeft je tuin textuur. Probeer verschillende hoogtes en kleuren qua planten te gebruiken. Op deze manier vergroot je ook nog eens de biodiversiteit in jouw tuin. Biodiversiteit staat voor de verscheidenheid aan dieren, planten, micro-organismen en ecosystemen.

5. Gebruik spiegels

Spiegels kunnen een kleine tuin groter doen lijken door het licht te weerkaatsen en de illusie van meer ruimte te geven. Je kunt deze plaatsen in de buurt van de tuinset, zodat je er extra van kunt genieten en zo nu en dan ook nog eens kunt kijken hoe je er zelf bij zit.

6. Gebruik trellises

Trellises kunnen een kleine tuin groter doen lijken door hoogte toe te voegen. Probeer ze te gebruiken om klimplanten te ondersteunen. Denk aan klimplanten als de blauwe regen, passiebloem, klimhortensia, kamperfoelie en de druif.

7. Gebruik verlichting

Een goede verlichting kan een kleine tuin (zeker 's avonds) groter doen lijken. Probeer het gebruik van zonnelampjes of snoerverlichting.

8. Gebruik stenen

Stenen kunnen een kleine tuin interessanter maken en meer textuur geven. Probeer ze te gebruiken om paden te maken of als accenten in je plantbedden.

9. Gebruik water

Een waterpartij kan de aandacht trekken en een kleine tuin groter doen lijken. Plaats bijvoorbeeld een kleine fontein of een kleine vijver. Denk dus niet aan een gigantische hottub, want dat neemt alleen maar veel ruimte in en zorgt ervoor dat alles er juist kleiner uitziet.