AI geeft klantendienst van Flanders Investment & Trade een boost

De Brusselse AI-expert Radix heeft de handen in elkaar geslagen met het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen, Flanders Investment & Trade, om Vlaamse exporteurs efficiënter te ondersteunen. Concreet werkte Radix een tool uit die gebruik maakt van artificiële intelligentie om de experten van Flanders Investment & Trade te helpen sneller te antwoorden op binnenkomende vragen.
door
marketing
Leestijd 1 min.

De tool van Radix neemt een binnenkomende vraag door en legt die naast de data die het agentschap beschikbaar heeft en naast gelijkaardige vragen uit het verleden om zo alvast een deel van het antwoord te formuleren.

De eerste resultaten van de FIT-Radix-tool tonen aan dat sinds de integratie van machine learning de medewerkers ruim een derde (36%) meer vragen kunnen behandelen. De tool zorgt er daarnaast voor dat vragen een kwart (27%) sneller beantwoord worden dan voordien het geval was.

Essentiële ondersteuning

Het snel en accuraat verwerken van binnenkomende vragen is erg belangrijk voor Flanders Investment & Trade. Het agentschap krijgt bijvoorbeeld vragen binnen van exporteurs die willen inspelen op internationale trends of opportuniteiten in het buitenland. Hoe sneller die vragen behandeld worden, hoe actiever het agentschap de groei van Vlaamse bedrijven kan ondersteunen.