Vlaamse vaccinatiecentra breken opnieuw records: 100.000 prikjes per dag

Woensdag en donderdag sneuvelt er opnieuw een vaccinatierecord: voor het eerst zullen er meer dan 100.000 prikken met een van de coronavaccins worden gezet in de Vlaamse vaccinatiecentra. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke bracht daarom een bezoek aan het vaccinatiecentrum in de Vlaams-Brabantse gemeente Rotselaar, waar ook net het 10.000ste spuitje gezet werd.
door
nina.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

"Dit is opnieuw een mijlpaal in de vaccinatiecampagne", zei minister Beke bij zijn bezoek aan het vaccinatiecentrum in Rotselaar. "Voor het eerst zetten we meer dan 100.000 vaccins op één dag in onze 95 Vlaamse vaccinatiecentra. Deze week gaat het in totaal over zo'n 450.000 dosissen."

Woensdag werd in het centrum in Rotselaar ook het 10.000ste spuitje gezet. De 65-jarige Gerda Vanparijs uit Sint-Pieters-Rode, deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Holsbeek, kreeg dat spuitje toegediend. Ze ontving ter gelegenheid ook een bloemetje uit de handen van de minister.

"Deadline van 11 juli is haalbaar"

De doelstelling om elke volwassen Vlaming tegen 11 juli een eerste prik te geven, is volgens minister Beke nog steeds haalbaar. "Dat is een strak plan, maar we doen er werkelijk alles aan. Daarom is het vandaag ook zo'n belangrijke dag. Bedoeling is om in juni quasi elke dag 100.000 prikken te zetten. Dat betekent dat we op dertig dagen drie miljoen Vlamingen gevaccineerd zullen hebben. Als we daarin slagen, is 11 juli haalbaar."