BIZAR. Arts die coronavaccin “onnodig” vond, sterft aan COVID-19

Twitter / @ochegoken

Een Keniaanse arts die het vaccin tegen het coronavirus afraadde, is vorige week overleden aan het virus. Wijlen Stephen Karanja vond het dragen van mondmaskers en massaal testen de meest effectieve maatregelen om de pandemie onder controle te houden.

De Katholieke Gezondheidscommissie in Kenia bericht dat Karanja twee weken geleden in het ziekenhuis werd opgenomen, waar hij op 29 april bezweek aan het coronavirus.

Met zijn omstreden standpunten over het coronavaccin clashte Karanja met lokale bisschoppen, die burgers opriepen om zich wél te laten inenten, en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Alternatieve behandelmethodes

Tot aan zijn dood bleef de arts volhouden dat de wereldwijde uitrol van het coronavaccin volgens hem “totaal onnodig” was. Hij vroeg zich dan ook luidop af wat de “werkelijke beweegredenen” achter de massale vaccinatiecampagne waren en riep “alle mensen van Kenia” in maart jongstleden nog op om zich niet te laten inenten.

De man steunde alternatieve behandelmethodes voor COVID-19 waaronder hydroxychloroquine, een geneesmiddel dat onder meer tegen malaria wordt gebruikt, en Ivermectine, een anti-parasitair geneesmiddel dat werkzaam is tegen de meeste darmwormen. Verscheidene overheden en gezondheidsinstellingen raden af om Ivermectine te gebruiken voor de behandeling van COVID-19.