Meer dan 70 procent van 65-plussers in Vlaanderen heeft eerste prik gekregen

Vlaanderen
Foto Belga / L. DIEFFEMBACQ

In Vlaanderen heeft 72,39 procent van de 65-plussers intussen een eerste coronaprik gekregen. Dat blijkt uit cijfers van de vaccinatieteller (laatjevaccineren.be). Daarmee overschrijdt Vlaanderen de belangrijke kaap van 70 procent, een kaap die ook door het Overlegcomité naar voor was geschoven om op 8 mei het buitenplan te activeren met onder meer de heropening van de horecaterrassen.

Uit de cijfers van de vaccinatieteller blijkt dat in Vlaanderen intussen 982.743 van de 1.357.531 65-plussers minstens één vaccin hebben gekregen. Daarmee zit Vlaanderen aan een vaccinatiegraad van 72,39 procent. De grote meerderheid van de 65-plussers heeft nog maar één prik gekregen, maar 167.327 mensen (12,33 procent) hebben intussen ook al een tweede dosis gekregen en zijn dus volledig gevaccineerd.

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) reageert op Twitter tevreden op het overschrijden van de drempel van 70 procent: “Een belangrijke voorwaarde om terug perspectief te krijgen. Samen kiezen voor het vaccin is de uitweg uit deze gezondheidscrisis”, tweet de CD&V-minister.