Nachttrein naar Oostenrijk keert waarschijnlijk eind mei terug

Belga / B. Doppagne

De heropstart van de nachttreinen tussen België en Oostenrijk is nog maar eens uitgesteld. De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB mikt nu op 25 mei om weer een Nightjet te laten rijden van Wenen naar Brussel. Dat staat te lezen op de website.

De nachttreinen werden begin november stilgelegd wegens het coronavirus. De heropstart ervan werd intussen al meerdere keren uitgesteld. Eerder was er sprake van eind april, maar volgens de nieuwste planning zou pas op dinsdag 25 mei weer een Nightjet vertrekken vanuit de Oostenrijkse hoofdstad Wenen met bestemming Brussel. De dag nadien zou de trein terugkeren naar Oostenrijk.

Meerdere verbindingen

Ook voor een hele reeks andere nachttreinverbindingen, zoals tussen Oostenrijk en Duitsland, tussen Zwitserland en Duitsland, van en naar Italië, en van en naar Amsterdam, mikt ÖBB nu op eind mei. De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij lanceerde begin 2020 nachttreinverbindingen tussen Oostenrijk (Wenen en Innsbruck) en België. De verbinding met Innsbruck werd intussen afgeschaft.

Andere spelers

Intussen werken ook anderen aan nachttreinverbindingen van en naar Brussel. Zo wil European Sleeper, waar twee Nederlandse ondernemers achter zitten, rond april 2022 starten met de verbinding Brussel-Amsterdam-Berlijn-Praag, terwijl twee Belgische ondernemers met MoonLight Express rond hetzelfde moment nachtelijke treinritten Brussel-Luik-Berlijn willen opstarten.