Grote drukte op treinen: NMBS raadt af om dinsdag en woensdag naar zee te reizen

trein
Belga / N. De Cocker

In verschillende stations en op treinen richting kust is het momenteel te druk. Spoorwegmaatschappij NMBS raadt daarom haar reizigers sterk af om vandaag (dinsdag) en woensdag nog met de trein naar de kust te reizen. Intussen is het drukteplan geactiveerd.

Zoals verwacht lokken de verlengde paasvakantie en het mooie weer heel wat mensen naar de kust. Op de treinen richting kust en in de tussenliggende stations is het dan ook druk. Het drukteplan van NMBS, om drukte te spreiden en te kanaliseren, is geactiveerd. De vervoersmaatschappij raadt ook af om dinsdag en woensdag nog naar zee te reizen met de trein. “We raden reizigers aan om andere, rustige bestemmingen in België te kiezen”, klinkt het bij NMBS.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Foto Belga / N. De Cocker. Drukte in het station van Gent-Sint-Pieters.

Lange wachttijden

In het station Gent-Sint-Pieters stonden dinsdagmiddag honderden mensen aan te schuiven om de roltrap te mogen nemen naar de perrons voor de treinen richting kust. Medewerkers van de NMBS en Securail zorgen voor de doorstroming en er wordt water uitgedeeld aan de wachtenden.

De mondmaskerplicht wordt goed nageleefd en de wachtplaatsen bevinden zich in open lucht, maar de mensen staan heel dicht op elkaar en kusttoeristen klaagden dat ze meer dan een uur moesten wachten. De NMBS laat alleen reizigers op de perrons als er voldoende plaatsen zijn op de treinen, maar omdat er weinig mensen afstappen in Gent loopt de wachttijd op.

Foto Belga / N. De Cocker. Drukte in het station van Gent-Sint-Pieters.
Foto Belga / N. De Cocker. Drukte in het station van Gent-Sint-Pieters.
Foto Belga / N. De Cocker