IJslanders hebben een nieuwe hobby: vulkaanwandelen (foto’s)

Foto Unsplash

Fagradalsfjall, de sinds vrijdag uitbarstende vulkaan in IJsland, staat sinds vrijdag roodgloeiend door de lava. Dat zorgt voor een spectaculair gezicht en dat beseffen de IJslanders ook. Buurtbewoners zijn naar de vulkaan getrokken om de lava van dichtbij te bekijken.

De uitbarstende vulkaan, de IJslandse Fagradalsfjall, levert mooie beelden op. Sommige mensen zijn niet tevreden met enkel beelden en willen het lavafestijn met eigen ogen zien. Ze komen soms griezelig dichtbij om de beste foto’s en video’s te maken.

Waarschuwingen

Ondanks meerdere waarschuwingen van de overheid beklimmen sommige mensen de vulkaan toch. De vulkaanuitbarsting is niet gevaarlijk als je uit de buurt blijft, maar er wordt wel aangeraden om de ramen en deuren te sluiten vanwege de kans op vrijkomende giftige gassen.

Volgens experts blijft de vulkaan de komende dagen nog lava spuwen. De buurtbewoners zijn nogmaals gevraagd om niet in de buurt van de vulkaan te komen, omdat ze onderzoekers in de weg kunnen lopen. Baal je dat jij hier niet bij kon zijn? Wees niet getreurd. Er bestaat een livestream waar je de ronkende vulkaan kunt volgen: