Met deze GIF gaat Nancy uit ‘Thuis’ viraal

Foto VRT

Hoewel Nancy De Grote voor de grote schare fans ‘Thuis’-kijkers geen geheimen kent, is ze voor de rest van de bevolking eerder onbekend. Nu heeft ze dankzij een GIF met 1,2 miljard ‘views’ een wereldwijd bereik laten optekenen.

Na 25 jaar op de openbare omroep is dagelijkse soap ‘Thuis’ populairder dan ooit. Dagelijks kijken gemiddeld 1,2 miljoen mensen, en dat alleen al via de lineaire uitzendingen op televisie, naar de avonturen van Nancy en consorten.

Nu volgt ook de rest van de wereld; al zij het op een andere manier. Een GIF, afkorting van graphics interchange format, van Nancy gaat op dit eigenste moment viraal, met intussen ruim 1,2 miljard views.

via GIPHY

Herkenbare emotie

Lead digital creative bij VRT Frederik El Massri wijt de populariteit aan de herkenbare emotie. “In Nancy haar gezicht lees je pure paniek. Die emotie herkennen we allemaal. Je hoeft Nancy niet te kennen om haar reactie te begrijpen en de gif naar iemand te willen sturen”, vertelt hij aan VRT NWS. “De tweede populairste VRT-gif is er ook een uit ‘Thuis’, van een kussende Peter en Femke.”