Dag van de Zorg: een feestdag voor de helden van vandaag

Deze week worden alle zorgverleners in de bloemetjes gezet, met als hoogtepunt de Dag van de Zorg op zondag 21 maart. Voor het tweede jaar op rij gooit COVID-19 echter roet in het eten en zal er geen opendeurzondag georganiseerd worden. De organisatoren van Dag van de Zorg zijn niet bij de pakken blijven zitten en maken er dit jaar dan maar een hele feestweek van. Alle zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers krijgen een week lang alle aandacht die ze verdienen. Samen zingen, babbelen, elkaar ontmoeten en zoveel meer. Met als rode draad van de campagne en het perfecte nummer om iedereen in beweging te krijgen: ‘Ik hou van u' van Noordkaap.
door
marketing
Leestijd 2 min.

Van maandag 15 tot en met zondag 21 maart staan de werknemers uit de zorgsector in de spotlights. De hele week worden er activiteiten georganiseerd om de verschillende beroepen in de kijker te zetten. Zo wil de hele zorgsector viraal gaan met een zangchallenge. In eigen bubbels zingen de zorgorganisaties massaal ‘Ik hou van u' van Noordkaap. Het wordt een muzikaal signaal van een sector die er nog altijd staat na een jaarlange crisis.

Daarnaast worden elke weekdag ‘zorgbabbels' georganiseerd. Tussen 9 en 11 uur kan iedereen die zich inschrijft een online talkshow volgen. Sprekers van dienst zijn onder andere psychiater Dirk De Wachter, ministers Hilde Crevits en Wouter Beke en zelfs koningin Mathilde is van de partij!

Blokbusters

Wat stelt de Week van de Zorg voor zonder de warmste radiohosts van Radio Gaga? Joris Hessels en Dominique Van Malder trekken door Vlaanderen en maken vier uitzendingen van elk drie uur vanuit verschillende zorglocaties. Animatie en muziek, maar ook een lach en een traan, mogen daarbij niet ontbreken.

De week wordt op 21 maart feestelijk afgesloten met een muzikale ode aan de zorgsector. Iedereen wordt opgeroepen om op zondagmiddag stipt om 12 uur in eigen bubbel, in de tuin, op de stoep samen met de buren… ‘Ik hou van u' van Noordkaap te zingen. Op datzelfde moment spelen de beiaardiers van alle Vlaamse steden lustig mee! Ook talloze jeugdbewegingen van Chiro Vlaanderen en KLJ hebben beloofd om de plaatselijke zorgorganisaties met een (veilige!) zangstonde te verrassen.

Meer info op dagvandezorg.be