Frank Deboosere waarschuwt voor “stormachtig weer” de komende dagen

Belga / Nicolas Maeterlinck

Volgens weerman Frank Deboosere gaat het de komende dagen hevig waaien en regenen. Er worden rukwinden verwacht tot wel 100 kilometer per uur.

Mocht je van plan zijn om de komende dagen in de tuin gezellig bij te praten met enkele vrienden, dan vrezen we dat het weer spelbreker zal zijn. Door een diepe depressie tussen Schotland en IJsland zal de zon zich amper laten zien en krijgen we zeker tot en met zaterdag rukwinden en regen voorgeschoteld.

Hevige rukwinden

Frank Deboosere spreekt nog niet van een storm, “maar het zal morgen serieus waaien. Tot 8 Beaufort en rukwinden met een snelheid tot 100 kilometer per uur aan de kust. En ook in het centrum van het land gaat het serieus waaien: daar verwacht ik rukwinden tot 80 kilometer per uur. Ik verwacht het hoogtepunt van het stormachtig weer tussen 6 uur donderdagmorgen en het middaguur. De wind zal eerst gepaard gaan met regen en in de loop van de dag volgen zeker nog een aantal buien. Ik ga morgen dus met de trein naar het werk en laat mijn fiets thuis”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Code geel

Zeker voor morgen wordt code geel aangekondigd. Dat houdt volgens het KMI in dat “er plaatselijk kans is op onweer met intense regenval, hagelbuien en/of hevige rukwinden, die lokaal overlast of schade kunnen veroorzaken”.

Deboosere benadrukt dat het slechte weer zeker nog duurt tot zaterdag. “Dit is het begin van een buiige periode met geregeld veel wind. Die periode houdt zeker tot en met zaterdag aan”, besluit hij.