Britse Queen reageert voor het eerst op interview Harry en Meghan: “Bedroefd en bezorgd”

Queen
APF / POOL / J. Stillwell

De Britse koningin Elizabeth II is bedroefd over de uitdagingen waarmee haar kleinzoon prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle de afgelopen jaren werden geconfronteerd. Dat staat in een mededeling die Buckingham Palace dinsdag in naam van de Queen heeft verspreid. Ze zegt ook bezorgd te zijn over de beschuldigingen van racisme.

“De hele familie is bedroefd over hoe uitdagend de afgelopen jaren waren voor Harry en Meghan”, klinkt het in de korte mededeling die Buckingham Palace in naam van de Queen verspreidde. “De kwesties die werden aangehaald, vooral die rond ras, zijn zorgwekkend. Hoewel sommige herinneringen kunnen verschillen van persoon tot persoon, worden ze erg ernstig genomen en zullen ze worden besproken binnen de familie.”

De mededeling besluit met de boodschap dat “Harry, Meghan en Archie altijd geliefde familieleden zullen zijn”.

Huidskleur Archie

In het langverwachte interview met Oprah Winfrey dat zondag werd uitgezonden, zeiden Harry en Meghan onder meer dat de entourage van de koninklijke familie zich zorgen maakte over hoe donker de huidskleur van zoon Archie zou zijn. Ook gaf Meghan aan dat ze zelfmoordgedachten had. Daarvoor had ze hulp gevraagd, maar die had ze niet gekregen.