Zo bouw je een skincare routine op

skincare
foto Pixabay

Je besluit -na al die instagramposts- om eindelijk te starten met een skincare routine. Maar je hebt zoveel vragen: welke producten breng je aan? Hoe breng je ze aan? Is er een bepaalde volgorde? Wij geven jou een stap-per-stap routine.

Basics

De eerste stap naar een clear skin is een schone huid. Die moet eerst proper zijn voor je eventuele producten aanbrengt. De regel is: start met lichte formules, zo neemt de huid dit makkelijker op. Wacht na elk product een paar minuutjes, zo absorbeert je huid alles veel beter.

De stappen van een goede skincare-routine:

1. Cleanser

Je start altijd eerst met een cleanser: dit verwijdert je make-up, talg en vuil. Geniet hierdoor meteen ook van een instant hydratatieboost. Mensen met een droge huid gaan het best op zoek naar een milde reiniger. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid niet gaat schilferen.

2. Toner

Vervolgens ga je verder met een toner: dit verwijdert al het vuil dat de cleanser heeft laten zitten. Dit wordt vaak gezien als een  double-cleanse, zo is je huid extra proper voor je serums aanbrengt. Een toner is handig om eventuele pigmentatie te verwijderen.

3. Serum

Serums lossen specifieke huidverzorgingsproblemen op en zijn daarom een must in je skincare routine. Heb je last van rimpels, een droge huid of schilfers? Ga dan op zoek naar de juiste serums om je huid te doen stralen.

4. Moisturizer

Na het behandelen van je huid, is het tijd om te moisturizen. Een vochtinbrengende crème zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft. Deze stap is essentieel voor het aanbrengen van make-up.

5. Sunscreen

 Zelfs in ons koud landje zonder zon is het absoluut noodzakelijk om zonnecrème te dragen. Beëindig je routine daarom met een goeie sunscreen. Dit zorgt ervoor dat je huid fris en jong blijft. Het werkt namelijk als een anti-verouderingsmiddel.