Wil jij een tepelpiercing laten zetten? Dit is alles wat je moet weten

Piercingshop
foto Pixabay

Een tepelpiercing laten zetten is voor veel mensen een grote stap. Wil jij er een, maar twijfel je nog? We got you! Wij hebben voor jou op een rijtje gezet wat je moet en wil weten over het piercen van je tepel.

Hoe spannend is het zetten van een tepelpiercing? Terwijl het op Instagram niet mag (#freethenipple), moet je in de piercingshop plots wel je tepels ontbloten. Laten we maar zwijgen over de pijn… Alleen al het idee van een prik door je tepels, brrrr! Wil je er toch graag eentje, maar twijfel je nog steeds? Dan hebben wij hier alle info die jij nodig hebt.

Pijn

Wie voelt zich comfortabel bij de gedachte dat er iets door hun tepel wordt geprikt? Niemand! De pijn hangt echter wel af van persoon tot persoon, maar deugd doet het zeker niet. Onthoud wel: pain is temporary, maar een mooie piercing is voor altijd!

Kosten

Een tepelpiercing laten zetten kost ongeveer € 50. Voor twee piercings ben je dus ongeveer € 100 kwijt, maar je krijgt wel vaak korting als je allebei je tepels laat piercen. Soms is het bij de ene shop iets duurder dan bij de andere, maar als je ziet dat ze ergens een tepelpiercing zetten voor € 20, abort mission! Vaak is dit niet professioneel of hygiënisch genoeg. 

De nazorg

Voor een tepelpiercing gelden de ‘basisregels’ van elke nieuwe piercing. Allereerst kan het tot een halfjaar duren vooraleer het volledig genezen is. Verzorg het door twee keer per dag schoon te maken met een zoutspray. Indien je dit vaker doet, droogt de huid rondom je tepel uit. Enjoy!