Voortvluchtige gevangene die jeugd op goede pad probeerde te houden via TikTok geeft zich over aan politie

TikTok
Belga / T. Roge

Een voortvluchtige gedetineerde, die zich ‘Ragnar le dog’ laat noemen op het socialemediaplatform TikTok, heeft zich dinsdagmorgen aangegeven bij de politie. Dat meldt RTLinfo en wordt bevestigd door een woordvoerder van het parket van Brussel.

De 35-jarige man, die sinds een twintigtal dagen viraal gaat op TikTok, was bijna een jaar op de vlucht. Na zijn penitentiair verlof in maart 2020 keerde hij niet terug naar de gevangenis van Ittre, waar hij een gevangenisstraf van tien jaar uitzat onder andere voor een aantal gewelddadige overvallen.

Jeugd op goede pad houden

Aan de journalisten van RTLinfo verklaarde hij de video’s op TikTok te hebben gemaakt om zijn ervaringen als voortvluchtige te delen en anderen te ontmoedigen deze levensstijl na te streven. Hij liet tevens zijn intentie blijken om zijn straf helemaal uit te zitten en zich daarna te re-integreren in de samenleving.

De man werd opgesloten in de gevangenis van Sint-Gilles, vanwaar hij binnen een week zal overgeplaatst worden naar die van Ittre, aldus RTLinfo.