First date? Met deze tips zit je altijd goed

couple
foto Pixabay

Hulp nodig bij je eerste date? Geen probleem, hier lees je enkele tips voor een onvergetelijke date. Het is tenslotte één van de spannendste momenten in je leven.

Je eerste date ooit… wat een belangrijk moment in je leven! Dit mag zeker niet onderschat worden. Heb je al last van rode wangen en zenuwachtigheid? Geen stress: lees de volgende tips om een goede indruk te maken tijdens je eerste date.

Kom op tijd

Niemand vindt het leuk om te wachten, en zeker niet tijdens de eerste date. Als je te laat komt kan je de indruk opwekken dat je date niet interessant genoeg is om op tijd te vertrekken. Dus bereken op voorhand wanneer je op de afgesproken locatie moet zijn.

Fris en fruitig

Vermijd nare momenten door extra op je hygiëne te letten. Wie is er fan van slechte adem en naar zweet ruikende okselvijvers? Niemand! Kies ruim van tevoren je kleding uit, spring onder de douche en spuit een lekker luchtje.

Niet enkel hoe je eruitziet is belangrijk, maar ook je houding en wat je zegt tijdens de date zijn doorslaggevend. Oordeel dus niet te snel, wees beleefd en toon interesse in je date.

Stel vragen en luister

Het doel van een eerste date is nagaan of de ander interessant genoeg is voor een tweede date. Stel een paar vragen om je interesse te tonen, maar hou het gesprek vooral luchtig. Extra punten als je de antwoorden onthoudt! Dit toont aan dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Zet je gsm uit

Tijdens je date moet alle aandacht naar je (toekomstige) partner gaan. Niets is storender dan iemand die midden in een afspraak continu op zijn smartphone tokkelt. Welke indruk krijg jij als iemand tijdens een date zijn mails en telefoons gaat beantwoorden?

Verwacht geen tweede date

Het beste is om elkaar geen loze beloftes te maken. Neem daarom afscheid op dezelfde manier zoals jullie elkaar begroet hebben. Begin niet te fantaseren over jullie leven samen.

Waarom is niets verwachten goed? Door alles even te laten bezinken kan je de date vanuit een neutraal standpunt bekijken. Misschien was het leuk op het moment zelf, maar achteraf is het toch niet iets voor jou.