Dit weten we nu al over de iPhone 13

Iphone
foto Pixabay

Al een hele tijd gonst het van de geruchten over de nieuwe iPhone 13. Welke geruchten kloppen? Hieronder zetten we alles op een rijtje.

iPhone 13: 1 TB opslag

Apple-analist Ming-Chi Kuo bevestigt dat de nieuwe iPhone 13 maar liefst 1 TB opslagruimte krijgt. Dit is meer dan de 512 GB die de huidige iPhone 12-toestellen hebben. Het gerucht van Front Page Tech die eerder dit jaar de ronde deed, blijkt nu waar te zijn. 

Deze optie is enkel van toepassing op de meer geavanceerde (en duurdere) versie van de iPhone: iPhone 13 Pro (de grootste). Het is ook mogelijk dat Apple de andere opslag-opties gaat verdubbelen. Wil je veel foto’s en video’s maken? Dan is de extra opslagcapaciteit geen overbodige luxe. Tot nu toe heeft geen enkele iPhone zoveel opslagruimte.

Gelekte details

De iPhone 13 Pro-modellen hebben een verbeterde ultragroothoeklens. Het diafragma is f / 1.8. Momenteel is het huidige iPhone 12-apparaat slechts f / 2.4. Zo zijn deze modellen ook uitgerust met optische beeldstabilisatie inclusief sensorverschuivingsfunctie. Zelfs als de iPhone in beweging is, zorgt deze technologie voor duidelijke en scherpe foto’s.

Apple heeft veel gewerkt aan het ontwerp van de iPhone 12. De analist bevestigt dat de vier nieuwe iPhones een kleinere noch hebben. Dit is de inkeping waar de selfiecamera zich bevindt. Deze modellen hebben ook een grotere batterijcapaciteit. Het enige minpuntje is dat de iPhone 13 iets zwaarder is hierdoor. 

Releasedatum?

De verwachting is dat wanneer winkels over de hele wereld heropenen, er een grote vraag naar iPhones zal zijn. Vorig jaar verscheen het nieuwe model pas in oktober. Deze vertraging had geen invloed op de verkoopresultaten, integendeel zelfs.

Er is nog één belangrijke vraag: wanneer verschijnt de iPhone 13? Als er dit jaar niets zo gek als in 2020 gebeurt, zal Apple waarschijnlijk zijn oude traditie hervatten. Die gaat namelijk als volgt: elk jaar in september wordt er een nieuwe generatie iPhone gelanceerd.