Facebook komt met nieuwe app voor aspirerende rappers

Met BARS heeft Facebook een nieuw platform gelanceerd. De app maakt het voor aspirerende rappers mogelijk zelf hun raps te creëren en te delen. De filmpjes kunnen net als bij TikTok maximum 60 seconden duren en lijkt een poging te zijn om de competitie met die laatstgenoemde aan te gaan.

De app zit nog in een testperiode en kan nog niet meteen enthousiasme wekken. Mocht die van jou wel geïnteresseerd zijn kan je de app op je iPhone downloaden, je naam reserveren en je naam op de wachtlijst zetten tot de app volledig wordt gelanceerd. 

Bars

Collab

Het is de tweede lancering van Facebook op korte tijd in de muziekruimte na het recente publieke debuut van de muziekvideo-app Collab.

Facebook publicly launches its collaborative music video app, Collab |  TechCrunch

Terwijl Collab zich richt op het online maken van muziek met anderen, is BARS in plaats daarvan gericht op potentiële rappers die hun eigen video’s willen maken en delen. In de app kunnen gebruikers een keuze maken uit honderden professioneel gemaakte beats, vervolgens hun eigen songteksten schrijven en een video opnemen. BARS kan ook automatisch rijmpjes voorstellen terwijl je songteksten schrijft, en biedt verschillende audio- en visuele filters om video’s te begeleiden.

Gelijkenissen met TikTok

De app vertoont tal van gelijkenissen met TikTok. Zo heeft BARS een verticale video-interface met twee tabbladen – in dit geval heeft het ‘Uitgelichte’ en ‘Nieuwe’ feeds in plaats van TikTok’s ‘Volgen’ en ‘Voor jou’.