Zin in een roadtrip? Surf naar Drive&Listen

auto
foto Pixabay

We bevinden ons al een jaar lang in een lockdown. Begint de reismicrobe ook bij jou te kriebelen? Met de web app Drive&Listen kan je vanaf je laptop of smartphone meer dan 30 wereldsteden ontdekken vanuit je luie zetel.

Ben jij het reisverbod ook zo beu? Reis dan virtueel door de straten van steden over de hele wereld met de web app Drive&Listen. Het hobbyproject is ontstaan door een Turkse student genaamd Erkam Seker. Drive& Listen is gericht op ultieme genieters van roodtrips.

Kies een wereldstad van jouw voorkeur en ga op een virtuele roodtrip. Net zoals in de films, zit je in de passagierszetel. Op je computerscherm rij je voorbij gebouwen en straten. Met ‘Drive and Listen’ zie je de buitenwereld terwijl je geen enkele stap uit de deur hoeft te zetten.

Features

De website heeft ook voor een paar leuke features gezorgd. Zet het straatgeluid aan! Luister naar de fietsbellen, de voorbijrijdende tram die rinkelt of de gesprekken van mensen op straat. Zo lijkt de trip in één klap veel realistischer!

Met een beetje concentratie en fantasie lijkt het alsof je écht on the road bent. Toch niet zo een zin in straatgeluiden? Luister dan naar het lokale radiostation. Indien je te weinig tijd hebt, kan je de auto tot twee keer sneller laten rijden. Dit natuurlijk zonder kans op een boete.