Vijf manieren om privacy in je tuin te creëren

tuin
foto Pixabay

Meer privacy in je tuin, wie wil dat nu niet? Soms kan dat echter lastiger zijn dan verwacht. Het simpelweg plaatsen van hekken is soms gewoon onmogelijk. Met de volgende creatieve tips kan je alvast aan de slag.

1. Verticaal tuinieren

Heb jij geen tuin maar een balkon? Ga dan verticaal tuinieren! Hang een plantenrek aan de muur met verschillende potjes, vul deze met je favoriete bloemen, planten en kruiden. Een prachtige beschutting zonder het gevoel dat je in de jungle bent.

2. Bamboe

Bamboe is niet alleen sterk, maar de plant is ook ideaal om je tuin of balkon af te schermen. Plaats een grote plantenbak met bamboeplanten langs je balkonrand en creëer een tropisch effect, all year long!

3. Kunsthaag

Haat jij tuinieren ook zo erg? Heb verder ook helemaal geen groene vingers? Geen enkel probleem! Ga dan op zoek naar een kunsthaag. Op die manier bespaar je jezelf bloedende vingers en een hoop snoeiwerk!

4. Grote planten

Grote planten doen het altijd goed, zo maak je komaf met inkijkers! Mooi groen voor de omgeving en de privacy krijg je er extra bij. De standaardhoogtes zitten tussen de 80 en 100 centimeter. Indien je echter helemaal all alone wil zijn, ga dan voor planten vanaf 150 centimeter.

5. Overkapping

Zoek je een permanente oplossing? Dan is een overkapping iets voor jou. Het zorgt ervoor dat jij het hele jaar door lekker kan genieten van je tuin. Geen last meer van nieuwsgierige buren en koud weer!