Tekort aan chips hindert de productie van PlayStation 5

Sinds de release in november is de PlayStation 5 moeilijk verkrijgbaar. Het tekort zal zeker tot de tweede helft van het jaar voortduren. De reden is het tekort aan computerchips. Dat meldde PlayStation-eigenaar Jim Ryan in de Washington Post.
door
nillab.rasheeq
Leestijd 1 min.

Sinds de release dit jaar is de beschikbaarheid van PlayStation 5 zowel online als in winkels beperkt. Jim Ryan vertelt dat de vraag naar de PS5 hoger was dan verwacht. De oorzaak hiervan is dat de leveranciers problemen hebben met de productie van chips voor nieuwe spelcomputers. Niet enkel hightechbedrijven, maar ook autofabrikanten lijden onder het tekort van computerchips. Volgens experts duurt dit enkele maanden.

Pas in de tweede helft van het jaar wordt het tekort aan PlayStation 5 opgevuld. De CEO van Sony Interactive Entertainment verwacht elke maand vooruitgang.

15 miljoen stuks

Ondanks alle problemen verwacht Ryan dat Sony in de eerste twaalf maanden na de release van de PS5 meer dan 15 miljoen exemplaren zal verkopen. Dat aantal verkochten ze ook in het eerste jaar van de PlayStation 4.

De PlayStation 5 was na de release binnen een mum van tijd uitverkocht. De voorbije maanden ontvingen winkelketens stukje bij beetje nieuwe voorraden.