Drie manieren om stress tijdens het thuiswerk tegen te gaan

Thuiswerken is wellicht één van de eerste dingen waar we aan denken als we het over het afgelopen jaar hebben – na corona dan. Langs de ene kant bespaar je er een heleboel tijd mee, maar langs de andere kant wordt het steeds moeilijker om werk en privé gescheiden te houden. En dat gaat gepaard met de nodige stress. Hier zijn enkele nuttige én snelle tips om thuis te ontspannen.

Krabbelen

Je doet het misschien al automatisch tijdens een telefoongesprek of een Zoom-meeting, maar onbenullige tekeningetjes neerkrabbelen doet wonderen voor je gemoedsrust. Je laat je creativiteit even de vrije loop en hebt iets om handen, waardoor je niet gaat nagelbijten of je nervositeit op een andere manier gaat uiten. Voorzie dus voldoende plaats in je notitieboekje!

Schoenen uit

Ja, je schoenen ’s ochtends aantrekken kan helpen om je productiever te voelen tijdens het thuiswerk. Maar wanneer de gemoederen hoog oplopen, trek je die stappers toch maar beter uit. Je bloedsomloop heeft er baat bij en je zal je meteen een stuk meer ontspannen voelen. Koude voeten? Dan doe je toch gewoon je pantoffels aan.

Grimassen trekken

Als kind was grimassen maken met je gezicht misschien wel één van je favoriete bezigheden. Helaas doen we dat als volwassenen niet meer. Nochtans is het bevorderlijk voor je gelaatsspieren en laat je je lichaam op die manier weten dat het kan ontspannen. Zorg er uiteraard wel voor dat je webcam uitstaat, anders zouden je collega’s weleens raar kunnen opkijken.