Dankzij deze website maak je een roadtrip vanuit je luie zetel

Foto Unsplash

Nu we niet zomaar meer op een pleziertripje naar het buitenland kunnen en de meesten onder ons al een jaar niet meer op reis zijn geweest, begint het stevig te kriebelen. We willen weg, België achter ons laten en even van omgeving veranderen. Nieuwe herinneringen maken en leuke plekken ontdekken.

Klinkt herkenbaar, niet? Wel, gelukkig bestaat er anno 2021 voor alles een oplossing. Natuurlijk zou je Google Maps kunnen inschakelen en via streetview op verkenning gaan, maar het kan nog beter.

Lokale radio

De website Drive & Listen biedt namelijk de mogelijkheid om virtueel, vanuit je luie zetel, op roadtrip te gaan. Klinkt misschien een beetje hetzelfde als streetview, maar dat is het zeker niet. Je klikt om te beginnen namelijk één van de vele steden aan en vervolgens rijd je door de stad – bijna letterlijk dan. Je kijkt namelijk door de voorruit van een auto, je hoort de lokale radio en je kan zelfs de straatgeluiden aanzetten om je echt op vakantie te wanen. Natuurlijk kan de virtuele ervaring een échte roadtrip niet vervangen, maar momenteel is het een stuk beter dan niets!