BIZAR. Door dit recept kampen winkels met een feta-tekort

Denk je aan feta, dan word je hoogstwaarschijnlijk spontaan gekatapulteerd naar een warme zomerdag. Je zit in het zonnetje op je terras - of aan het strand in Griekenland - te genieten van een overheerlijk lichte lunch. Tussen de groente door word je af en toe verrast met een stukje fetakaas.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Hoewel het op dit moment geenszins zomer is, krijgen de supermarkten, zowel nationaal als internationaal, toch te maken met een stormloop op het zuivelproduct. Van Delhaize over Colruyt tot Lidl: iedereen merkt een toename van de verkoop. En daar is een simpele uitleg voor.

Makkelijk, maar heerlijk

We spenderen dezer dagen heel wat tijd op onze smartphone en sociale media, bij gebrek aan een uitgebreid sociaal leven. Dat betekent ook dat trends zich daar als een lopend vuurtje verspreiden. De populariteit van feta is dan ook, hoe kan het anders, te wijten aan een TikTokfilmpje. De Finse foodblogster Jenni Häyrinen postte het recept voor haar Uunifetapasta en binnen de kortste keren ging het maal viraal. Meer dan wat kerstomaatjes, een blok feta, pasta en kruiden heb je er niet voor nodig en naar verluidt is het ook nog eens overheerlijk. Iets om vanavond uit te proberen wellicht?