Dit zijn de vijf voordelen van schrijven op papier

pen en papier
foto Pixabay

Wie doet het nog deze tijden? Schrijven met pen en papier. Waarom zou je ook? De smartphone en laptops regelen het allemaal voor je. Open het digitaal notitieboekje in je gsm en schrijf zoveel je wil. Maar nu blijkt dat op papier schrijven veel meer voordelen heeft. Hieronder vind je de vijf redenen.

  1. Geen online afleiding

Schrijven in Word is heel lastig als je continu wordt afgeleid door YouTube en Facebook. Laten we maar zwijgen over de mailbox die steeds je aandacht blijft trekken. Als je op papier schrijft heb je veel meer concentratie en veel minder afleiding.

2. Stimuleert de creativiteit

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je creatiever bent als je schrijft met de hand. Door de beweging en de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft train je jezelf om creatiever te denken. Ook neem je informatie veel juister op waardoor je automatisch beter onthoudt.

3. Meer bewustwording

Op je smartphone snel iets typen en bijhouden kan, maar vaak is dit in alle haast. Je bent je meer bewust van wat je noteert als je het op papier schrijft. Echt stilstaan bij wat je neerpent zorgt voor een diepere bewustwording.

4. Hou je handschrift bij

Met pen en papier schrijven is handig om je handschrift bij te houden. Niets is vervelender dan een onleesbaar boodschappenlijstje of handschriften die je moet ontcijferen. Door te blijven schrijven train je je motoriek.

5. Verbeter je spelling

Tegenwoordig is het haast niet meer nodig om goed te kunnen spellen. Alle applicaties verbeteren de woorden voor je. Spellingcontroles staan standaard ingesteld in je smartphone en andere digitale goodies. Door op papier te schrijven oefen je je spelling nog eens.