DIT is de reden waarom je plots hondenprofielen tegenkomt op Tinder

Honden op Tinder
YouTube / BuddyBites

Heb jij het ook al meegemaakt dat er plots een bordercollie of chihuahua tussen je mogelijke Tindermatches opdook? Het zou best kunnen, want de Gentse start-up BuddyBites maakte enkele ludieke hondenprofielen aan op de datingapp. Met die actie wilden ze mensen aanmoedigen om beter na te denken voor ze een viervoeter kopen.

De kans is groot dat je de voorbije week een hondenprofiel tegenkwam op Tinder. Wat misschien eerst een flauwe mop leek, bleek een bewustmakingscampagne van BuddyBites, een Gentse start-up die hondenvoeding maakt. Met de ludieke actie wilden ze duidelijk dat een hond geen impulsaankoop is.

Asiel 

Tijdens de lockdown hadden veel mensen plots tijd op overschot, waardoor ze halsoverkop een viervoeter kochten. Dat waren vaak ondoordachte keuzes. Honden kosten niet enkel veel geld, ze hebben ook heel wat liefde en tijd nodig, waardoor er bijgevolg veel dieren in het asiel gedumpt werden. Met de Tinderactie wil BuddyBites aantonen dat je je hond – in tegenstelling tot een tegenvallende date – niet zomaar aan de kant kan schuiven.