BIZAR. Britten krijgen boete van 10.000 pond na groot sneeuwballengevecht

Foto Unsplash

Twee mannen uit de stad Leeds in Noord-Engeland hebben elk een boete gekregen van 10.000 pond (omgerekend 11.326 euro) omdat ze een groot sneeuwballengevecht hadden georganiseerd. De mannen van 20 en 23 jaar hadden midden januari een oproep geplaatst op sociale media om een sneeuwballengevecht te houden, waarna honderden mensen bijeen kwamen in een park.

“We halen er absoluut geen plezier uit om zulke zware boetes uit te delen aan deze jongemannen, maar hun acties zorgden ervoor dat honderden mensen dicht op elkaar waren, wat voor een volstrekt onnodig risico op verspreiding van het coronavirus zorgde”, aldus de lokale politiecommandant Damien Miller donderdag in een verklaring. “Het was een flagrante schending van de wetgeving die mensen moet beschermen in een voor ons allen kritieke periode.”

Eén andere persoon

In Engeland geldt een strikte lockdown in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus, waarbij mensen buiten hun eigen huishouden maar één andere persoon mogen ontmoeten. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert hoge boetes. Voor het organiseren van een bijeenkomst van meer dan dertig mensen lopen de boetes op tot 10.000 pond.