WOW! Bernie Sanders zamelt 1,8 miljoen dollar in met inauguratiefoto

Bernie Sanders heeft 1,8 miljoen dollar (1,5 miljoen euro) opgehaald met de verkoop van producten met daarop de foto van de linkse senator zoals hij erbij zat tijdens de beëdiging van Joe Biden tot president. Hij was toen te zien met mondkapje op en dikke wanten aan, een intussen legendarisch beeld.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

De foto inspireerde heel wat creatievelingen, die er memes van maakten. Ook de onafhankelijke senator zelf ging ermee aan de slag. Zo liet hij truien, t-shirts en andere producten maken met zijn beeltenis erop. Die waren in geen tijd uitverkocht. In vijf dagen tijd haalde Sanders al 1,8 miljoen dollar op. De opbrengst gaat naar een liefdadigheidsorganisatie in zijn thuisstaat Vermont. Sanders koos voor 'Meals on wheels', dat maaltijden bezorgt aan kansarme senioren

Crisis

"Jane (zijn echtgenote, red.) en ik zijn onder de indruk van de creativiteit van zoveel mensen. We vinden het geweldig om Vermonters in nood te kunnen helpen", meldt Sanders in een communiqué. Hij beloofde ook om zich in het Congres in Washington in te zetten "zodat de werknemers in Vermont en in het hele land de steun krijgen die ze nodig hebben tijdens de ergste crisis sinds de Grote Depressie".