Brits koppel krijgt coronaboete voor deze bizarre verplaatsing

auto
Foto Pixabay

In Groot-Brittannië zijn twee twintigers beboet nadat ze 210 kilometer hebben gereden om hun honger te stillen. Het koppel reed van Derbyshire naar York om lunch te gaan halen, wat volgens de politie niet voldeed aan de voorwaarden van een essentiële verplaatsing.

Een Brits koppel reed van Derbyshire naar York om lunch te gaan halen. De rit van maar liefst 210 kilometer was volgens de politie geen essentiële verplaatsing en leverde de twee een coronaboete op. Tegen de politie zei het koppel dat een van hun moeders hun lunch zou bereiden, maar die hen “in de steek had gelaten”. Daarom besloten de twintigers om in York op zoek te gaan naar een afhaalmaaltijd.

Recept Yorkshire pudding

Naar aanleiding van de gebeurtenis plaatste de politie van North Yorkshire een ludiek bericht op Facebook. “We weten dat niemand betere Yorkshire pudding kan maken dan wij hier, maar het is het echt niet waard om ervoor in problemen te komen”, klinkt het. Daarbij deelden ze het recept van de plaatselijke delicatesse, zodat niemand er voorlopig nog een verre reis voor moet ondernemen.

We know nobody does Yorkshire puddings better than us here in Yorkshire… 🏆🥇

But they’re really not worth getting into…

Geplaatst door North Yorkshire Police op Maandag 25 januari 2021