N-VA-gemeenteraadslid vergeet microfoon uit te zetten en beledigt Peter Mertens (video)

Twitter / @NielStaes

Antwerps gemeenteraadslid Kevin Vereecken (N-VA) heeft een gênant momentje beleefd tijdens de gemeenteraad die digitaal gevoerd werd. Hij vergat zijn microfoon immers te muten tijdens een discussie.

Gisteren vergaderden enkele gemeenteraadsleden over onder meer de overvolle trams in Antwerpen. Door de coronacrisis gebeurde dat via een videoconferentie, en dan kan er al eens iets misgaan.

Gedegouteerd

Op een bepaald moment maakt PVDA-gemeenteraadslid Peter Mertens duidelijk dat de schuld van die overvolle trams niet afgeschoven mag worden op studenten en werkenden. “Het is een schande om de vervoersmaatschappij hierin te verdedigen. Ik ben daarvan gedegouteerd en gechoqueerd”, gaat hij tekeer.

Gelaatsuitdrukking

N-VA-gemeenteraadslid Kevin Vereecken denkt er het zijne van, maar vergeet zijn microfoon af te zetten. “Jongens, wat een kieken, echt niet normaal”, zucht hij. Terwijl de anderen zich afvragen wie dat zei – maar de gelaatsuitdrukking van Vereecken spreekt boekdelen – roept burgemeester Bart De Wever de aanwezigen tot de orde. “Gelieve goed op te letten om je microfoon te muten als je onoorbare commentaren geeft over je collega’s”, klinkt het.