BIZAR. Toplanglaufer ramt concurrent tegen de grond (video)

door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

De Werelbeker langlaufen in het Finse Lahti heeft voor het nodige spektakel gezorgd. De estafettes stonden op het programma, en vooral bij de mannen eindigde het vrij explosief met de Rus Bolsjoenov die een tegenstander tegen de grond werkte.

In de laatste rechte lijn sloegen de stoppen door bij wereldbekerleider Aleksandr Bolsjoenov. In de strijd om de tweede plaats vond de Rus dat zijn Finse concurrent Joni Mäki een ongepaste beweging maakte.

Bolsjoenov maakte meteen zijn ongenoegen duidelijk door uit te halen met zijn skistok en hem te tackelen, evenwel zonder succes.

 

?? | "Dit kan echt niet" Alexander Bolshunov laat zich helemaal gaan in de sprint in Lahti. Hij slaat naar zijn Finse tegenstander. Zijn team wordt gediskwalificeerd. https://t.co/iTifnRWg5L pic.twitter.com/oyqqRzrUkq

— Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) January 24, 2021

De beuk erin

Daarmee was de kous echter allerminst af. Terwijl Mäki na de eindstreep nog stond uit te hijgen, ramde Bolsjoenov hem op volle snelheid. Beiden belandden in de sneeuw, tot ontzetting van de overige atleten die erop stonden te kijken.

 

"Absolutely disgraceful"

Relive an astonishing one-two punch from Alexander Bolshunov - whacking a rival with a ski pole, then crashing into him deliberately ??? pic.twitter.com/wzpCOeoGsl

— Eurosport UK (@Eurosport_UK) January 25, 2021

Bolsjoenov werd later gediskwalificeerd door de jury, waardoor zijn team Rusland I van het podium viel. Gelukkig voor Bolsjoenov werd hun plaats ingenomen door... Rusland II.