STRAF. Canadese tiener overleeft ijskoude nacht dankzij zelfgemaakte iglo

Canadese tiener overleeft ijskoude nacht dankzij zelfgemaakte iglo
Foto Pexels

Een 17-jarige Canadese tiener mag van geluk spreken dat hij over een paar survival skills beschikt. Hij raakte verdwaald tijdens een tocht door de sneeuw, maar kan zijn avontuur nog navertellen omdat hij in een zelfgemaakte sneeuwgrot voor de kou kon schuilen. De reddingsdiensten vonden de tiener na een ijskoude nacht.

De jongen en zijn familie maakten een ritje op sneeuwscooters toen hij om een nog onbekende reden zijn familie uit het oog verloor. Bovendien kon hij de auto niet meer terugvinden. Zijn familie had ondertussen de reddingsdiensten op de hoogte gebracht van de verdwijning, maar de tiener wist zich wel te behelpen.

Voldoende proviand

Zo begon hij een grot te graven in de metershoge sneeuw, net groot genoeg zodat hij erin kon schuilen. Reddingswerkers troffen hem daar dan ook de volgende dag in aan, met nog wat eten en drinken.

Op sociale media loven de reddingswerkers de survival skills van de Canadees. “Hij heeft het ons een stuk makkelijker gemaakt door op de plek te blijven waar hij verdwaald raakte.”

We would like to commend the 17 year old missing snowmobiler from the search last night. This young man did everything…

Geplaatst door South Cariboo Search & Rescue op Zondag 17 januari 2021