Vijf tips om je uitstelgedrag tegen te gaan

Zit je overdag ook zo te dagdromen? Of zit je de hele dag op je gsm waardoor je je werk uitstelt? Met deze tips word je al wat productiever.
door
marketing
Leestijd 2 min.

1. Deel je ideeën

Niets vervelender dan een idee hebben en het daarna vergeten. Ze delen creëert een gevoel van verantwoordelijkheid. Mensen weten wat je van plan bent en dit zorgt voor extra druk op je schouders.

2. Accepteer het wanneer je een off-day hebt

Voel je nooit schuldig wanneer je eens een dag wat minder gedaan hebt. Zorg wel dat dit niet te vaak voorkomt en een gewoonte wordt. Zo nu en dan eens wat minder werk op je schouders nemen is niet erg, maar zorg dat die dagen je leven niet overnemen.

3. Plan vooruit

Maak een planning voor een hele week en dag tot dag. Schrijf voor jezelf op wat je verwezenlijkt wil hebben op een dag. Als je dit haalt zal dit je een groot gevoel van voldoening geven. Wees ook niet overenthousiast en plan niet te veel in, dit kan namelijk leiden tot teleurstelling.

4. Download Chrome Nanny

Als je echt niet van een bepaalde site af kunt blijven, installeer dan Chrome Nanny. Die kan je downloaden op Google Chrome en blokkeert op specifieke tijden websites. Als je de verleiding toch niet kan weerstaan, komt er een scherm tevoorschijn die zegt dat je moet verder werken.

5. Neem tijd voor je werk

Zorg dat je niet alles in één keer wil afmaken. Verdeel je werk in verschillende stukken waar je aan kan werken op verschillende tijdstippen.