Is je jeansbroek te klein? Dit trucje brengt raad

Na maandenlang dag in, dag uit rondgelopen te hebben in een joggingbroek is het een ware kwelling om jezelf in een jeans te hijsen. Plots ben je je pijnlijk bewust van het gebrek aan stretch en het stugge materiaal dat je benen in bedwang houdt. Bovendien is het goed mogelijk dat je tijdens de lockdown wat bent bijgekomen, waardoor je lievelingsjeansbroek nu eigenlijk te klein is.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Als je letterlijk uit een broek barst, valt daar helaas weinig aan te doen. Weg ermee en op naar de winkel voor een nieuw exemplaar. Zo simpel is dat. Als je broek daarentegen een beetje aan de krappe kant is, maar je er wel nog ongeveer in past, kan het volgende trucje raad bieden.

Het bad in

Opgelet, want deze lifehack komt in eerste instantie wellicht nogal bizar over. Is je jeansbroek te klein, trek hem dan aan en laat je bad vervolgens vollopen met warm water. Ga vervolgens met jeans en al in bad zitten en blijf een kwartiertje in het water terwijl je je broek masseert op de plaatsen waar die het meeste spant. Wanneer het kwartier om is, mag je het bad verlaten en je broek (terwijl je hem aan hebt) droogdeppen met een handdoek. Houd hem vervolgens nog 30 minuten aan en laat hem vervolgens drogen aan de lucht. Et voilà, je zou nu een stuk makkelijker moeten kunnen ademhalen!