Man dient klacht in na Jonagoldrel: “Filmpje is schending van privacy”

Ontevreden klant dient klacht in na Jonagoldruzie:
Foto RV

De man die afgelopen weekend geleden viraal ging vanwege zijn scheldtirade in een Aldi-filiaal in Veurne heeft klacht ingediend wegens schending van de privacy. Beelden van het dispuut werden zonder zijn medeweten online gezet en dat zint de man niet.

De West-Vlaamse man wou graag Jonagoldappelen kopen, maar toen die er niet meer bleken te zijn, schold hij een medewerkster van het Aldi-filiaal uit. Die kreeg het ene verwijt na het andere naar haar hoofd geslingerd. Volgens de man was ze “lui” omdat de rekken niet aangevuld waren. Hij schold haar ook uit voor “dikke teef”.

Proces-verbaal

Een andere klant filmde stiekem het tafereel en plaatste de beelden vervolgens online. De man, ondertussen omgedoopt tot ‘Jonagoldman’, heeft nu klacht ingediend tegen onbekenden bij de politie wegens schending van zijn privacy. En dat wordt aan HLN bevestigd door commissaris Jorik DeBruyne. “Wij hebben zijn klacht genoteerd en een proces-verbaal opgesteld. Het pv is onderwerg naar het parket. Wij wachten verdere onderzoeksinstructies af. Verder kunnen wij niets kwijt wegens – u raadt het – privacyredenen.”

Het filmpje werd ondertussen van Twitter verwijderd.