Kaat Bollen zet strijd verder na veroordeling voor ‘te sexy’ foto’s

Kaat Bollen
Instagram / @kaatbollen

Nadat Kaat Bollen een waarschuwing en tuchtstraf kreeg van de Psychologencommissie wegens ‘te sexy’ en ze haar titel van psychologe opzegde, is er een stroom aan steunbetuigingen op sociale media gevolgd. Zelf liet Bollen via Twitter weten dat ze nu met het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen onderzoekt welke stappen ze verder gaat ondernemen.

Het nieuws dat Kaat Bollen geen psychologe meer is nadat ze door de Psychologencommissie werd veroordeeld wegens ‘te sexy’ heeft een stroom van reacties op sociale media doen ontstaan. Met de hashtag #istandwithkaat delen verschillende vrouwen op sociale media nu zogezegde ‘te sexy’ foto’s, om te tonen dat hun uiterlijk los staat van hun succes of professionaliteit op de werkvloer.

Oproep naar studenten Psychologie

Op Facebook en Twitter ging er ook een oproep rond om studenten Psychologie aan te moedigen om deze week iets rood aan te doen als ze een examen gaan doen. Door gekleed te gaan in de kleur van de passie, de liefde én het haar van Bollen, willen ze hun sympathie voor de seksuologe uiten. “Of dit nu rode kousen, mutsen, of jarretels zijn, dat laten we aan jullie over”, klinkt het.

Zelf liet Bollen via Twitter weten dat ze de strijd tegen de veroordeling verderzet en dat ze nu met het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen onderzoekt welke stappen ze verder gaat ondernemen.